jejak kasih kura-kuraku syg..

petang tadi damia bising2 panggil sy.. dengan patah percakapannya yg agak pelat tu.. sy memang kena fikir dulu apa yg cuba dia nak sampaikan.. walaupon sudah banyak patah perkataan yg jelas.. tapi kadang2 bila terlebih xcited.. dier akan ckp laju sehingga sy yg tertinggal untuk menangkap apa yg di maksudkan.. rupa2nya die jumpa seekor kura2..

kura2 ni memang dah lama hilang (3 atau 4 tahun lepas).. saya beli masa sy belum bercinta pon dengan bapak Damia ni.. kira-kira 7 tahun lepas kot.. sy tau dier sebab ada 'tanda lahir' kat bawah cengkerang dier..

7 tahun lepas, sy beli kat CM (central market) dengan cik katak pink.. dier pon ader jugak kura2 macam ni.. jadi.. zaman sy study dier la peneman sy.. namanya Beemo. masa tu cumel lagi.. hijau sgt kaler dier.. biler dier makin besar.. dier lebih ke kaler kuning skit.. kuku pon makin panjang.. tiba2 dier hilang termasuk kat saluran air masa sy mandikan/ basuh akuarium nyer.. (hilang kat parit belakang rumah je!) tapi past tu sy tak jumpa atau nampak dier pon.. sampai la da kawen, ada anak.. dan hari ni dier balik pulak!

itupon sebab dier terperangkap pada batang besi.. dan kulitnya nampak terlalu kering dan tercabut sikit.. kesian dier.. haish.. nasib la emak sy ternampak dier.. inilah dier Beemo tu..

1 comment:

Lizzie Yasmin said...

Aku nyer dah tak tau pi mana dah.. Last year ada lagi, dalam kolah abah aku. Rasanya dorang dah lepaskan kt sungai.. Biarlah dia cari pasangan plak.. hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...