book binding workshop with littlesyam at LAPAN

maulidur rasul hari tu en suami cuti.. lalu aku pon cepat2 grab tarikh tu untuk duduk kelas balik.. da lama tak g cekulah nih.. tapi bukan belajar bender teori.. belajar bender practikal.. bender2 kemahiran ni kekadang kene tengok depan bijik mata baru bley faham..
oleh kerana encik hubby cuti.. aku pon g kelas dengan hati yg senang krn my luvly Mia tu ada penjaga yg boleh dipercayai.. seawal jam 8 kitorg dah bertolak dr banting nih.. sampai kat publika dah kul 9.30 sempat gak sarapan roti telur.. wink wink.. kata encik ucop.. cuti pon kene g publika.. boring tau! dier kata.. elleh..
tepat jam 9.58 aku pon berjalan la dr kedai mamak bestari ke art row.. mmg x der masalah nak cari kedai bab dah selalu g sini teropong2 laki aku kat tempat kejer.. heheh.. past tu terus masuk kedai LAPAN.. mmg awesome kedai nih.. bagi pengemar craft, handmade jgn lupa dtg sini.. mmg awesome tau.. dan aku pon bersalam dgn cikgu aku.. kak syam namanyer.. lau tgk kat gambo cantik.. kat luar lglah cantik je.. bersih je.. yg penting.. dier tak sombong.. setelah beberapa tahun aku dok umah ni.. tak bersosial aku mcm takut2 je.. eceh.. takut la sgt.. kengkonon sopan la kan.. past tu terus dier ajar aku bind buku yg comel.. besh nyer!
aku belajar jenis coptic.. agak berbirat jari aku menarik2 tali tu.. best pulak buat bende ni.. jadi mcm leka tau.. bg akulah.. orang lain tak tau la.. sebab aku mmg craft lover.. jadi mcm release tension dan lupa segala masalah kejap.. elleh.. mcm lah tension sgt!
lepas buat2 buku tu aku tgk2 kedai dan bergambar2 sikit.. jom la tgk sekali!

rajin dan kreatif kak syam ni.. hasil kerjanya nampak kemas


hasil2 kerjatangan dr kak syam


sesiapa yg nak beli buku yg da siap.. mmg banyak pilihan.. cantik!!


koleksi handmade bookmark


handcraft mobile


inilah dier kak syam..


finally.. this is my creations.. coptic book binding.. tq kak syam.. i'm lovin it!!

2 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum KST...cantik2 nyer...:)

~cintaBlog~ said...

ye mas.. kedai LAPAN ni jual bender handmade.. kak syam ni rajin orgnyer.. dier buat kelas boleh kata setiap minggu kat LAPAN publika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...