produk pilihan saya di Daiso : Dental Mirror

Punyala lama sy cari bende alah ni.. cermin gigi macam doktor gigi selalu guna tu.. ha... memang susah nak cari bender alah ni.. ingat lagi masa zaman bebudak.. zaman sekolah rendah.. kawan2 laki sy ramai yg kreatif.. bila main doktor2.. derang akan cantumkan pensel dengan sharpener yg bulat belakang ada cermin tu.. ingat tak? konon jadi doktor gigi.. hehe.. sekarang nak cari sharpener macam tu pon memang susah..
pernah sekali saya pergi buat pemeriksaan gigi kat klinik.. saya tanya kat pembantu doktor tu..

"cik, kat sini ada jual dental mirror tak?" tanya saya dengan polosnya..
"ha.. nak buat apa? nak check gigi ke.. tak payah check sendiri.. kat klinik ni ada pemeriksaan percuma!" kata dier dengan kuatnya.. saya agak kecewa sebab dier tak menjawab soalan dengan betul.. sombong, bongkak dan takabur!.. ceh.. lebih2 pulak saya ni!

benda ni memanglah bukan sesuatu yg sgt penting tapi apa salahnya kalau ada kan.. bukan nya melangar undang2 negara pon.. hehe..
bila saya jalan2 kat Daiso, saya memang tak cari lah benda tu.. tapi Damia.. suka masukkan macam2 produk ke dalam bakul.. dan secara tak sengaja dier masukkan sekali dental mirror tu.. wah.. memang happy sgt.. besh ada benda ni.. lebih2 lagi kalau ada anak yg sedang membesar.. memang berguna..

tak rugi beli.. seperti biasa.. harga di daiso.. RM5 sahaja!

3 comments:

Lizzie Yasmin said...

Kat gaurdian pun ada lar, skali dgn korek2 lagi. 1 set

[PCL] said...

kalu dulu2 masa sy keja kilang jepun mmg ade guna menda nih..nak checking parts especially kat tempat terlindung....haha org besar pun main gak menda nih.

p/s..sy follow blog anda, nantikan utk dimuatkan dlm entri terakhir mlm ni. Tq.

maszull said...

assalamualaikum KST...slm kenal dr mama yer done follow...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...