DIY tote bag for my little buttercup

dah lama nak buat tote bag ala2 anak dara untuk mia.. dier suka bag.. mmg suka sangat2.. ada beberapa bende yg dier suka.. kasut, bag, jam tangan.. past tu aku pulak bag maker.. dan dia ialah model aku all the time.. apa lagi.. berdozen2 la bag dier.. campur yg beli dah siap.. ada jugak.. haish.. die pulak suka bergaya.. dier pakai semua bag.. tak de la aku rasa membazir.. pandai.. nak g shopping pakai yg ni.. pakai baju kurung pakai yg tu..

nak buat tote bag mmg paling senang.. kacang lenang je.. bak kata mia lah..
amik perca kain.. apa2 pon boleh.. kalau kain kosong pon ok gak.. lebih2 lagi kalau nak conteng apa2.. ada identiti tersendiri la konon.. maklumla.. konon2 tak moh sama mcm org lain.. limited edition.. kita sorang je ade dlm dunia ni.. mcm LV la.. cuma kita tak rasa nak habiskan beribu untuk bag sahaja.. kita guna perca kain yg kos nya kadang2 RM2 je..

past tu potong empat segi.. saiz ikut suka hati.. main agak2 je.. kalau malas nak ukur kan.. past tu jahit tepi biar nampak kemas.. selesai tu terbalikkan kain tu.. cantumkan kain dan buat kemasan.. buat tali sendiri pakai kain tu jugak.. past tu jahitkan pada bahagian body.. agak2 jugak lah panjang tali tu.. asalkan si pemakai selesa.. jgn terlalu panjang.. takut dier melorot jatuh.. ok.. itu je la pon.. jom tgk pitcha..




tgk la kak nam tu bergaya sakan.. nanti aku letak pict dier pakai wedges n handbag baru dier pulak.. ok.. korang try la buat jugak.. untuk diri sendiri ke..

1 comment:

CiK Bella said...

Amboi, kecil-2 dah ada handbag. Hehe ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...