yea... yea... ayah dah balik!

ingat lagi tak masa kita kecik2 dulu.. ayah kita balik dari kerja... maka kita dan adik beradik pon mengejar kat muka pintu.. past tu terjenguk2 kalau ayah ade bawa beg plasik...

"ayah beli apa tuh?" mesti kita tanya soalan tu kat ayah.. (sambil berharap agar kita dibelikan seswatu)

oklah... masa aku kecik2 dollu... inilah benda yang ayah aku suka beli..

1)ridsect.. (hampa kejap) ayah aku ni tak bley takder bender ni... mintak2 bley jadi duta ridsect lepas ni..
2)biskut yang tengah2 nya ade kacang.. (boleh kata suka gaks sebab boleh join ayah makan)
3)kapur kasut gue.. (tu yg kasut berseri-seri putih jer tu g sekolah)
4)air f&n ginger beer... sampai skrg aku suke..

itulah dier 4 bender yg ayah suka beli.. nombor 1&2 sampai sekarang.. walaupun father's day lame lagi tapi aku nak ckp aku syg ayah...

ayah kau lyz.. acam mane pulak?

2 comments:

~cintaBlog~ said...

adakah lyz menyahut cabaran mudah ini?

Lizzie Yasmin said...

aku mmg da lama sahut.. nk kasi hantam comment ko yg x leh... bapak aku bawak baLIK buke sifir n rotan.. ko brani lawan ke???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...